Това  става ясно от отворено писмо до заместник-министъра на правосъдието

...
Това  става ясно от отворено писмо до заместник-министъра на правосъдието
Коментари Харесай

Надзирателите излизат на протест frognews.bg

Това  излиза наяве от отворено писмо до заместник-министъра на правораздаването Мария Павлова, с копие до министъра на правораздаването Крум Зарков и медиите.  Неизбежно нерешени остават тематиките за корупция, кадрова политика, условия на труд, политика по приходите, подготовка и образование, техническо застраховане, написа в писмото на синдиката.

 

В писмото се показва:

 

Почитаме Вашата угриженост за спазването на закона и правата на чиновниците. Не оборваме и правата и отговорностите Ви, свързани с ръководството на профилираните дирекции, подчинени на Министерството на правораздаването. В унисон с изразената от Вас в ефир позиция, показваща неотстъпчивост и грижа за върховенството на закона в Република България и ролята на Министерството на правораздаването в тази посока, изрично поддържаме мнение, че следва решенията Ви да включват анализиране на проблемите, мониторинг на прилаганите ограничения, в изискванията на бистрота и осведоменост за характера и аргументите на предлаганите промени, като гаранция за положителното действие на системата в дълготраен проект, като приложението на наредбите на закона, всички регламенти и рекомендации не е изборно, а е еднопосочно, заслужено, недопускащо дискриминация и включващо всички трудови и човешки права на чиновниците.

             Във връзка с отправените рекомендации в ефир - по какъв начин да правим ефикасна синдикална активност и Вашата лична грижа за всеки един наш член, Ви осведомяваме, че Синдикат на чиновниците в пандизите в България реализира синдикална активност, пази и съставлява ползите на над 2000 души, чиновници на Министерството на правораздаването, на основата на признат Устав и програмни документи, в дух на взаимност и при ценене мненията на всички наши структури. В този смисъл уверяваме Ви, нямате учредения да се съмнявате, че позициите на УС са позициите на нашите членове взети с болшинство.

 

          Твърдението Ви, за срещи със чиновници, в това число такива, които са наши членове, по време на визитите Ви в териториалните структури на ГДИН, които пресслужбата на Министерството на правораздаването дефинира, като инспекции на местата за отнемане от независимост, в изискванията на подчиненост, само приказва за тежка форма на двуличие и недоумение същността на обществения разговор.

 

Не оспорваме и нуждата от срещи на управлението на Министерството на правораздаването с други синдикални организации, само че се разгласяваме изрично срещу принизяването на синдикалната активност до равнището на политически спектакъл и обезценяването на активността на Синдикат на чиновниците в пандизите в България, като организация поставяща на систематичен обстрел всички пороци на системата и внесла стотици писма и мнения до институциите на Република България.

Внушенията Ви, че нямаме ясни претенции, не предлагаме нищо, и че процентът на недоволните от провежданата политика и имитациите на обществен разговор е невисок,  са несъстоятелни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР